Mandzurijska kandidatka?

A grrrr! Rant! Verjetno se ne bo svet podrl, ce tu in tam splezam na prižnico?

 

Imam tule eno babše, ki se gre neko aktivistko za pravice in dobrobit živali. Ampak je tako šokantno osorna in hudobna do vseh, ki ne mislijo in funkcionirajo do picice enako kot ona, da veliko vec potencialnih podpornikov odžene kot pa pritegne.

 

Surprise surprise, ljudje nocejo biti nazmerjani in ponižani samo zato, ker si drznejo imeti svojo glavo na ramenih. Ali pa zato, ker so popolnoma nedolžno nekaj vprašali. No, ta veleaktivistka bi veliko vec naredila za svoj cause, ce bi prestopila k nasprotni opciji in jim tam s svojo nedvomno iz globoko zakoreninjenega obcutka manjvrednosti izvirajoco faux superiornostjo odganjala privržence.

 

Pa kaj, a taki ljudje sploh razmišljajo, kaj pocnejo? A je možno, da je ta osebkinja preslepila vse okoli sebe in je dejansko nacrtno notranji sovražnik ideje, ki jo na videz oh tako gorece podpira?

 

Tako mimogrede, dovolj aktivno podpiram pravice ter dobrobit (to sta dve razlicni stvari!) živali in ljudi in rastlin, ce pridejo kdaj vesoljci, bom pa še njihove, ampak ko tako teslo nekaj casa gledam v akciji, me prime, da bi kakšno zavetišce za živali obdala s štirimetrskim betonskim zidom in vanj zaprla nesocializirane kretenoide, ki so se tam nabrali. In s svojo katastrofo od PR delajo živalim nepopisno škodo!

 

Sprašujem se, ali jih dobrobit živali sploh zares zanima. Ker obstaja možnost, da se zanjo ‘borijo’ samo zato, ker takih primerkov nobena druga cloveška skupina ni sprejela, nekam pa so se vseeno morali vkljuciti, da si lahko v varnem zavetju vzajemno božajo ego. Zdaj pa imajo svoj klub, iz katerega spretno ubijajo željo, da bi jim clovek kaj doniral ali pa prišel kdaj kakšnega psa sprehodit. In tako fino se jim zdi, ko si domišljajo, kako so bolj prosvetljeni in oh in sploh boljši od vseh ‘outsiderjev’.

 

Ja ja ja, seveda moram dati tule en disclaimer, ceš da seveda niso vsi borci za pravice živali & co. taki. Ce bi se komu, ki me sploh ne pozna in je nekako uspel zatavati sem, morda zazdelo, da sem kjerkoli v svojem rantu kakorkoli nakazala, da morda moje opazke letijo na vse po vrsti. Ker bi se znal kakšen najti. Ce znaš tipkati, še ne pomeni, da znaš tudi brati – kar razloži marsikateri komentar na netu.

 

A tisti, ki se vam zgornji opis dobro prilega, dajte se malo zamislit nad sabo!

 

Baj de vej, ne morem vec našteti vseh živali, ki sem jih osebno rešila pred gotovo smrtjo, tak da kuš! I actually do make a difference, ne pa samo gobec vrtim.

 

Kar skušam povedati, je to, da vec muh ujameš na med kot na kis. Think about it. Ce verjameš v neko idejo, jo argumentirano, taktno, vztrajno in da, vljudno trži. Ne bo ti krona z glave padla, mar ne?